Om Lyngnes Gård

Idyllisk og lun beliggenhet

Lyngnes Gård ligger i idylliske omgivelser på Randaberg like nord for Stavanger. Sørvendt mellom bergknauser ved Hålandsvannet ligger våre frodige eplehager perfekt til for dyrking av våre råvarer.
Området har lange tradisjoner for matproduksjon. Disse tradisjonene bygger vi på i vår visjon om å lage den beste juice med druer, pærer og epler fra egen gård, og med tilsetning av bær og grønnsaker.

Gode råvarer = god juice

 

Det har nesten blitt en klisje, men du har hørt kokker si det mange ganger. Skal man ha et godt resultat kreves gode råvarer. Det er vårt fokus når det gjelder epler. Vi arbeider kontinuerlig med å sikre best mulig smak på eplene, slik får man den beste juicen! Vi ønsker også å få store avlinger i frukthagene våre. Alt dette må balanseres.

Lyngnes Gård har utviklet egne juiceprodukter med eple som hovedingrediens. Juicen har en naturlig sammensetning med noe fruktkjøtt, og er basert på lokale råvarer. Produktserien favner fra ren eplesmak til blandinger med grønnsaker og bær.

Epler – sunt, etterspurt og populært

Produksjonen av epler er voksende. Plantingen startet i 2015, og det er nå omlag 8000 epleplanter på Lyngnes Gård fordelt på sortene ‘Aroma’, ‘Discovery’ og ‘Elster’. Det benyttes konvensjonell produksjonsmetode med bardunsystem og dryppvanning. Lokalklimaet ser ut til å egne seg for druedyrking, og gården har i dag 3 dekar med grønne og blå druer. Gården har også en del pæretrær, rabarbra og aronia.

Alle juicer produseres av råvarer med prima kvalitet. Det legges vekt på at frukten skal være ren og frisk. All frukt blir derfor nøye sortert og vasket. For å oppnå drikker med god aroma produseres det en matt juice med et visst innslag av fruktfiber. All juice gjennomgår en skånsom varmebehandling for å kunne oppnå bedre holdbarhet og samtidig ivareta den gode smaken og aromaen.